Обиљежено 28 година рада Економског факултета

0
105

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио је данас 69 година постојања и 28 година рада у Републици Српској промоцијом 61 дипломираног економисте и пет магистара, мастера економије.

Декан Економског факултета Радомир Божић навео је да је у протеклој академској години диплому стекло пет магистара, мастера економије, 49 дипломираних економиста и 12 дипломираних економиста за туризам и хотелијерство.

“Ово је велики дан за Факултет, а ове године обиљежавамо 69 година, јер баштинимо традицију Економског факултета у Сарајеву, најстаријег факултета у БиХ и 28 година у Палама”, истакао је Божић и изразио наду да су дипломцима обезбиједили да стекну квалитетна конкурентна знања и вјештине, те да ће на основу тога успјети да граде своје пословне каријере.

Он је напоменуо да у овој образовној установи посљедњих година интензивно раде на томе да преко пословних партнера у јавном, приватном и финансијском сектору помогну запошљавању својих студената и да имају доста добре резултате на том плану.

“Настојимо да повјерење и подршку коју нам пружају Народна скупштина као оснивач и Влада Републике Српске оправдамо на начин да дамо квалитетно образовање нашим студентима, али исто тако да наши наставници и сарадници радећи свој посао дају одговарајући допринос развоју локалне заједнице и друштва у цјелини”, нагласио је Божић.

Он је навео да покушавају да буду на услузи и да договоре аранжмане са институцијама и приватним сектором који ће бити обострано корисни и на комерцијалној основи, те да и на тај начин обезбиједе додатне приходе за Факултет, које користе за развој сопственог кадра.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је да је Економски факултет у Палама показао да је истински расадник знања и да знање које су људи стицали на њему употребљавају већ дужи период у развоју јавног сектора и привреде.

Он сматра да је ово установа која је на прави начин показала како се развија, а увијек је у фокусу било знање професора, које су на квалитетан начин преносили студентима.

“Да није било те мудре одлуке 1992. године да се формира Универзитет у Источном Сарајеву, сигурно данас ово друштво не би било на овом степену развијености”, истакао је Ћосић.

Дипломирани економиста Нина Брчкало рекла је да је факултет завршила просјеком 9,9 и да је уписала мастер студије у Београду.

Она свим младима препоручује да упишу Економски факултет у Палама зато што је увијек перспективан и што се на Факултету труде да модернизују програме и наставу, односно теже да буду све бољи.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

19 + eight =