Обиљежени Крсна слава и Дан општине Пале – Велика Госпојина

0
764

Празник Успење Пресвете Богородице – Велика Госпојина данас је у Палама свечано обиљежен као Крсна слава и Дан општине, служењем Литургије, свечаном литијом и славским обредом освештања славског колача и жита.

Начелник Пала Бошко Југовић честитао је крсну славу свештеницима храма Успења Пресвете Богородице, као и свим грађанима ове општне, те их позвао на међусобно поштовање, љубав и толеранцију.

„Ово је заиста свечан дан и ово је прилика да сумирамо све што је иза нас и све оно што нас очекује. Позивам грађане општине Пале да ураде оно што је у њиховој моћи, то су толеранција, љубав и поштовање једних према другим, а оно што је у Божијој моћи вјероватно ћемо имати наклоњено. Ово је прилика да се сложимо и ујединимо по свим питањима, а мислим да општина Пале то може и да ће тако и бити“, истакао је начелник Југовић.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица такође је честитао свим грађанима њихову Крсну славу, те истакао да је поносан што је предсједник Скупштине општине која се константно и убрзано развија.

„У протекле четири године урадили смо много тога у Палама, омела нас је и корона, али се нисмо предали. Надам се да ћемо до краја године испунити све што је планирано буџетом, а да ће идућа година бити још љепша и напреднија, са много новозавршених пројеката“, нагласио је Ласица.

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић рекао је да је Додик био спријечен да и ове године присуствује слави због раније договорених обавеза, те пренио његове честитке грађанима Пала и општинском руководству.

„Општина Пале спада у ред развијених општина, а у посљедњих неколико година осјети се значајан напредак у општини, како уз помоћ властитог буџета, тако и уз помоћ Владе Српске. Оно што је интересантно и добро за Пале, јесте да су у центру пажње републичких институција, што због Јахорине и њених потенцијала, тако и због укупне паљанске привреде која би требало да се развија на овим просторима“, додао је Томић.

Свечаној прослави присуствовао је и градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, који је честитао крсну славу свим грађанима општине Пале, као и запосленима у општинским институцијама, те изразио задовољство што је премијер Вишковић синоћ похвалио сарадњу града и општине Пале.

На централном спомен обиљежју одслужен је помен борцима ове локалне заједнице погинулим у Одбрамбено – отаџбинском рату, а вијенце су положили представници општинског руководства, града Источно Сарајево, српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, те представници Борачке организације и општинског одбора Црвеног крста Пале.

Свечана прослава Крсне славе и Дана општине Пасле обиљежена је скромно, у ограниченом броју званица, уз поштивање свих прописаних препорука Републичког штаба за ванредне ситуације.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here