Обиљежене 24 године од нерасвјетљеног убиства Срђана Кнежевића

0
465

На Палама је данас обиљежено 24 године од свирепог, гнусног и још нерасвијетљеног убиства легендарног команданта елитне јединице Војске Републике Српске “Бели вукови” Срђана Кнежевића.

“Полиција је одрадила посао, предала предмет Тужилаштву БиХ и ми од тада ништа не знамо”, изјавио је новинарима Немања Кнежевић, син легендарног команданта “Белих вукова”.

Према његовим ријечима, као што не постоји држава БиХ тако не постоји ни Тужилаштво, јер се рјешавају само случајеви који су битни за њих.

Он поручује да никада неће ћутати и наставиће стопама сњеговог оца и његових сабораца часно и поштено радити и трудити се увијек да дођу до сазнања ко и зашто је убио његовог оца.

Коста Кнежевић каже да се Срђан борио за ову државу и хтио да му неко некад каже хвала, али је умјесто тога добио метак с леђа, кукавички.

“Надамо се да ће неко нешто урадити. Када би можда предмет прешао на институције Републике Српске можда би се нешта урадило, јер док год постоји заједничко Тужилаштво БиХ не можемо ништа очекивати од њих”, истакао је Кнежевић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је српски народ прошао кроз много недаћа у претходним временима, али да се могу издвојити људи који су дали огроман допринос за одбрану српских простора и стварање Републике Српске.

Он додаје да је неспорно да је Срђан Кнежевић један од тих и да је остварио траг у српској историји, те да је тужно да након 24 године нису откривени налогодавци нити убице.

“Најмање што се према тој породици може учинити јесте да бар сазнају ко је убио и због чега Срђана Кнежевића. Мислим да је то гријех не само надлежних институција него читавог српског народа”, рекао је Југовић.

Припадник елитне јединице “Бели вукови” Јовица Горета подсјетио је да је Срђан Кнежевић убијен у центру Пала, у малом градићу и да убице ни налогодавци нису никада нађени.

“Он је почео борбу против организованог криминала. Знамо зашто је убијен – јер је хтио да спријечи то. Био је јунак у рату, хтио је правду а убили су га. Ваљда ће неко некада наћи убицу и налогодавце, а ако не нађу ‘Бог ће им судити’”, поручио је Горета.

Поред споменика Срђану Кнежевићу на Палама вијенац је положио и лидер Народне партије Српске Дарко Бањац.

Чланови и пријатељи породице положили су вијенац и цвијеће на гроб Срђана Кнежевића у његовом родном селу Тврдимићи.

Сржан Кнежевић мучки је убијен 7. августа 1998. године на паркингу испред зграде у центру Пала, у којој је становао са породицом, супругом и два сина.

Правосудне институције још немају одговор на питање ко је убио, а ко наредио и организовао убиство Кнежевића, који је тада обављао дужност замјеника начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here