Нових 80 грантова за изградњу мира

0
482

У оквиру УСАИД-овог мировног пројекта ПРО-Будућност додијељено је 80 грантова за изградњу мира у вриједности од преко 400 хиљада KМ. Kорисници грантова су општине и градови, цркве и вјерске заједнице, невладине организације, неформалне групе младих и удружења жртава рата из више од 40 локалних заједница у БиХ.

ПРО-Будућност сваке године додјељује грантове за активности чија је сврха изградња повјерења, међурелигијског дијалога и допринос помирењу између свих народа и грађана Босне и Херцеговине што је и суштина овог пројекта Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) који проводи организација Catholic Relief Services (CRS) са партнерима у 75 локалних заједница.

Програм малих грантова имплементирају Институт за развој младих KУЛТ и ЦРС.

Kроз пројекте које подржава, ПРО-Будућност ће ове године осим у мировним камповима, бити у школама, вртићима, кинима и позориштима, на спортским теренима, те повезивати сусједне општине и промовисати туризам и културну баштину БиХ.

„Ови мали грантови најбоље осликавају идеју ПРО-Будућности, пријатељства, заједништва и солидарности. Захваљујући креативности наших заједница ове године ћемо те вриједности његовати кроз екологију, поезију, музику, спорт, занате, акције чишћења те на бројне друге начине“, казала је Нера Хаљевац, координаторица програма малих грантова.

Грантови су додијељени на основу јавних позива који су били расписани током 2019. и 2020. године. Нови јавни позив за младе и организације цивилног друштва ће бити расписан крајем 2020. године.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here