Нових 66 случајева вируса корона у Српској, преминула једна особа

0
547
Зараза вирусом корона у протекла 24 часа потврђена је код још 66 особа у Републици Српској, а једна особа која је била позитивна на вирус је преминула, рекао је на конференцији за новинаре вршилац дужности директора Института за јавно здравство РС Бранислав Зељковић.

Преминула је особа старије животне доби из Шамца.

Зељковић је истакао да је у протекла 24 часа тестиран 381 узорак, а највише особа позитивних на вирус корона је из Бијељине – њих 16.

– Подаци и даље показују наставак неповољне епидемиолошке ситуације, с тим да је у неким општинама примјетан пад броја позитивних случајева, али има и локалних заједница у којима је настављено повећање броја позитивних лица – нагласио је Зељковић.
Он је најавио да ће у току ове седмице Институт заједно са Стручно-оперативним тимом Министарства здравља и социјалне заштите размотрити све донесене закључке, те евентуално предложити њихово продужење.

Зељковић је позвао грађане да се придржавају свих мјера које су на снази, напомињући да су четири најважније – физичка дистанца, ношење маски, лична хигијена и дезинфекција.

Он је упозорио да су приватна дружења и даље највећи проблем када је ријеч о епидемиолошкој ситуацији, те нагласио да је највећа одговорност за функционисање здравственог система на појединцу због чега је важно да сви буду одговорни.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here