Нови пројекти на подручју општине

0
1363

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Палама да је ова општина надлежна за послове које обавља на Јахорини и да је циљ његовог доласка да види шта на подручју ове локалне заједнице треба радити у наредном периоду.
„Овдје сам да подржим општину Пале и начелника /Бошка/ Југовића и његов тим који је радио на стабилизацији локалне заједнице у претходном периоду, да одбацим све спекулације које су се појавиле у посљедње вријеме као злонамјерне и које би требало да зауставе даљи рад“, рекао је Додик новинарима након састанка са Југовићем.

Додик је истакао да све оно што је до сада уложено на Јахорини највећим дијелом припада општини Пале и доприноси цијелом региону, а да турбуленције с тим у вези треба разумјети као неку врсту борбе за неке послове или привилегије које не припадају људима.

„У сваком случају, овдје смо учинили много, много смо уложили и у инвестиционе пројекате“, подсјетио је Додик.

Он је демантовао спекулације које су се појавиле у јавности о повлачењу инвеститора са Јахорине.

„Знам да сутра овдје долази један инвеститор, а за којег се говори да одлази, и да ће сутра овдје потписати уговор о наставку изградње“, нагласио је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ најавио је да ће у наредном периоду бити настављена рехабилитација пута до Јахорине, уз изградњу кружних токова на раскрсницама.

„Подржаћемо и изградњу вртића са 250.000 до 300.000 КМ, колико буде потребно, да све то буде завршено до септембра, када почиње нова школска година, и тада ће моћи обухват дјеце у Палама бити скоро 100 одсто“, додао је Додик.

Он је навео да даља размишљања у вези са развојем туризма и обогаћивања понуде Пала и Јахорине иду у правцу изградње гондоле, о чему ће бити разговарано.

„Пале су једна од најперспективнијих општина у Републици Српској са становишта инвестирања“, констатовао је Додик и поручио да ће у сарадњи са општинским руководством бити планирани наредни кораци у овој локланој заједници.

Захваљујући Додику на посјети, Југовић је рекао да је на састанку разговарано о инфраструктурним пројектима, за шта је обећана подршка Владе, предсједника Српске и српског члана Предсједништва БиХ.

„Грађанима Пала желим да кажем да ћемо ући у изградњу новог обданишта које ће моћи да прими до 150 малишана, што значи да сви који чекају могу да се надају мјесту у вртићу“, рекао је Југовић.

Он је додао да је разговарано о завршетку пута Тријангла-Јасик, те путу од Јасика према Брусу, као и пресвлачењу пута према Подграбу новим асфалтом.

„У Палама је већ расписан тендер за 16 пројеката, међу којима је и мост за насеље Луке“, подсјетио је Југовић.

Он је обећао грађанима Пала наставак инвестиција као у претходне три године.

„Општина Пале ће бити све јача и препознатљивија поготово када је ријеч о туризму и развоју Јахорине“, закључио је Југовић.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

nineteen − 13 =