Novi napad na Srbe na Kosmetu – kamenovana škola

0
477

U selu Rabovce na Kosovu i Metohiji nepoznati napadači kamenovali su zgradu područnog odjeljenja Osnovne škole “Braća Aksić” iz Lipljana, koju pohađaju srpska djeca, i razbila četiri prozora, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila ovaj vandalski čin, koji je izvršen noćas i pozvala bezbjednosne strukture u Prištini da pronađu i privedu pravdi počinioce, koji su kamenovali školu, jer je to jedini način da se nasilje i razbojništvo zaustave.

“Očigledno je da je riječ o nastavku organizovanog razbojništva koje ima za cilj da izazove nemir, strah i nesigurnost kod srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da su napadi na Srbe, njihovu imovinu, crkve i zdravstvene i obrazovne ustanove gotovo svakodnevni i podsjeća da je u istoj školi u ovom periodu prošle godine podmetnut požar, pri čemu je izgorjela jedna učionica, a počinioci do danas nisu pronađeni.

“Sve to izaziva zabrinutost i strepnju, ali i sumnju da je riječ o nastojanjima da se Srbi onespokoje i isprovociraju, kako bi se dobio alibi za neku opasniju akciju protiv srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here