Нови Бермудски троугао: Мјесто на којем је нестало 700 особа

0
555
Постоје приче како је велики монголски вођа Кублај-кан покушао да нападне Јапан још у 13. вијеку, али да је изгубио 40 хиљада људи управо у Змајевом троуглу.

 

Вражје море (јапански Ма-но Уми), познатије и по имену Змајев троугао, подручје је у Тихом океану око јапанске обале и острва Огасањара које укључује добар дио Филипинског мора. Лежи тачно насупрот Бермудског троугла те се сматра његовим панданом. Поврх свега.

Прије неколико хиљада година Кинези су вјеровали да у том мору живи монументални змај који вуче бродове према дну како би нахранио своју глад. Не чуди стога што нестанак бродова у Вражјем мору данас многи приписују том митском бићу.

Постоје приче о томе како је велики монголски вођа Кублај-кан покушао напасти Јапан још у 13. вијеку, али изгубио је 40 хиљада људи управо у Змајевом троуглу.

Ипак, најпознатија прича датира из 1952. године, када је нестао истраживачки брод Каио Мару Но. 5 с цијелом посадом од 31 особе. Истраживачи су испитивали активност подводног вулкана Мyојин-схо, те се никад нису вратили кући.

Према натписима Чарлеса Берлитза из 1989. године у књизи ‘“The Dragon’s Traingle”’, јапанска војска је од 1952. године до 1954. године на овом подручју изгубила пет бродова с око 700 особа, због чега га је Јапанско министарство прогласило опасним на средини прошлог вијека.

Шта се с несталим људима и бродовима уистину догодило, никад није у потпуности разјашњено, као и у случају Бермудског троугла.

Наука тврди да није у питању паранормална активност, већ постојање заробљених количина опасних плинова на морском дну. Тачније, ријеч је о налазиштима метанског клатрата који на температури вишој од 18 степени могу изазвати запањујућу експлозију те потопити бродове без икаквих остатака и доказа,преноси Б92.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here