Нове саднице у Олимпијском парку и широм Пала

0
888

Савјет младих Пале, у сарадњи са Јавним комуналним предузећем и општином Пале, ради на пројекту „Вратимо осмијех планети“ који се ради у склопу регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану који финансира Европска унија, а спроводи УНДП.

„Наредних десет дана Савјет младих уз подршку Јавног комуналног предузећа и општине Пале, као и наших суграђана, засадиће 82 саднице у урбаном дијелу општине Пале. Такође ћемо засадити 100 трајница цвијећа, највероватније у олимпијске кругове који су постављени широм Пала“, изјавила је Кристина Ковач, предсједник Савјета младих општине Пале.

Кристина Ковач - предсједник Савјета младих
Кристина Ковач – предсједник Савјета младих

Нове саднице украсног дрвећа, поред Олимпијског парка, биће постављене и код Цековића куће, Универзитетске улице и вртића Буба-Мара, а постављаће се и одређени број нових парковских клупа и корпи за смеће.

„Јавно комунално предузеће радо излази у сусрет оваквим акцијама. Драго нам је што смо данас помогли овој радној акцији, те нашу општину учинили љепшом“, рекао је шеф радне јединице ЈКП Пале Предраг Клачар.

Предраг Клачар - шеф радне јединице ЈКП Пале
Предраг Клачар – шеф радне јединице ЈКП Пале

Члан Савјета младих и волонтер у радној акцији Стефан Стајчић рекао је да је Пројекат „Вратимо осмијех планети“ само један у низу активности Савјета младих.

„У оквиру овог пројекта вршена су и чишћења различитих дијелова општине Пале. Драго ми је што сам добио прилику да као члан Савјета младих учествујем на једном овако битном пројекту. Надам се да ће се све више младих људи одазивати овим акцијама и тиме допринијети напретку општине Пале“, поручио је Стајчић.

Стефан Стајчић - члан Савјета младих
Стефан Стајчић – члан Савјета младих

Савјет младих је кровна омладинска организација на територији општине Пале, а „Вратимо осмијех планети“ је само један од пројеката у којима активно учествују.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here