Новаковић Бурсаћ: Крње стање у институцијама БиХ

0
596

Крњи састав Савјета министара представља континуитет крњег стања институција на заједничком нивоу у БиХ насталог опструкцијама имплементације изборних резултата и константним блокирањем процеса именовања, тако да ова ситуација није непозната, рекла је Срни шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ, оцјењујући то што Савјет министара поново ради без комплетног сазива.

Бурсаћева је додала да мјесто министра безбједности припада Бошњацима и да је на њима одговорност за избор особе која ће замијенити Фахрудина Радончића који је поднио оставку.

– Очекујемо да та особа испуни све неопходне законске предуслове и провјере за то мјесто, те да заузме одговарајући став према свим безбједносним питањима и пријетњама, посебно према мигрантској кризи – истакла је Бурсаћева.

Она је оцијенила да је Радончић адекватно позиционирао мигрантску кризу након вишегодишњег занемаривања и погрешног дефинисања проблема од његовог претходника на тој позицији.

– Надам се да ће се активности у оквиру Министарства безбједности, у сарадњи са министарствима унутрашњих послова Републике Српске и Федерације БиХ наставити, и да ћемо успјети исконтролисати тај безбједносни проблем – рекла је Бурсаћева.

Савјет министара од општих избора до сада у пуном капацитету је радио само петнаестак дана. Сада се очекује од СДА да предложи новог министра безбједности у Савјету министара након Радончићеве оставке.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here