Nova opcija Facebooka će vam pokazati stravične brojke

0
529

U okviru Facebookove Android aplikacije pronađena je još uvijek neobjavljena “Your Time on Facebook” funkcija. Ovo pokazuje koliko vremena korisnik provodi na Facebook aplikaciji na telefonu, svakog od posljednjih sedam dana, kao i prosječno vrijeme provedeno u aplikaciji tokom dana.

Funkcija takođe omogućava podešavanje dnevnog podsjetnika, koji korisnika obaviještava o tome da je prešao limit korišćenja koji je sam postavio, kao i prečicu za podešavanje Facebook obaviještenja. Facebook je za TechCrunch potvrdio da radi na razvoju ove funkcije, a zvaničnik kompanije je istakao:

“Uvijek radimo na novim načinima, koji mogu da obezbjede da vrijeme koje korisnik provede na Facebooku bude dobro utrošeno”.

Funkcija bi Facebook korisnicima mogla da pomogne da budu racionalniji u tome koliko dugo vremena provode na društvenoj mreži. Ovo je posebno bitno u trenutku kada i iOS i Android u najnoviji verzijama donose sopstvene funkcije sa pregled koja aplikacija odvlači najveću pažnju korisnika i mogućnost podešavanja obaviještenja i restrikcije korišćenja aplikacije kada se dostigne određeni limit.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zakerberg je uporan u tvrdnjama da svaki trenutak koji se provede na Facebooku nije loš. Takođe, sugeriše se da je za korisnikovo dobro štetniji pasivni pregled sadržaja i gledanje videa, nego investirano dijeljenje sadržaja, komentarisanje i četovanje sa drugim korisnicima, što ljude čini da se osjećaju više povezano i podržano.

Međutim, ova razlika između dva načina korišćenja Facebooka nije vidljiva u prototipu “Your Time on Facebook” alatke, koja izgleda tretira isto sve vrijeme provedeno na Facebooku. Ukoliko servis uspije da kreira sistem koji može da mjeri aktivno i pasivno vrijeme provedeno na Facebooku i kako ovo utiče na zdravlje, ovo bi moglo da korisnike natjera ili da ograniče korišćenje aplikacije ili da Facebook koriste drugačije u direktnoj komunikaciji sa onlajn prijateljima.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here