Његујте лице на природан начин, а притом вас неће коштати ни марке

0
618

Што мање инвазивне козметике, па чак и код захтјевније коже то боље, тврде дерматолози.

Ово су савјети дерматолога за његу коже природним путем.

Пандемија вируса корона довела је до више свјесности људи по питању бактерија и вируса који нас окружују. Самим тим почели смо да чешће перемо руке и да минимално додирујемо лице у току дана, нарочито на јавном месту. Ове добре навике, а нарочита она која се тиче додиривања лица кључне су за његово здравље и лепоту. Чак и када нисте ван куће, и када су вам руке поприлично чисте, додиривање лица је нешто што би требало да избјегавате што више можете. На тај начин шаљете позив бактеријама да нападну кожну баријеру ваше коже и проузрокују стварање акни.

Редовно перите јастучнице на којима спавате

Према савету дерматолога, јастучнице би требало да мјењате једном недељно. Уколико имате проблема са масном и кожом склоном акнама, можете и два пута недељно то спроводити у дјело. Чини се монументалним задатком, али је заправо врло важна ставка за чисту и лијепу кожу. На јастучници остављате не само трагове мртве коже, већ и зној и уље са власи косе, што може довести до зачепљења пора на вашем лицу.

Трудите се да спавате на леђима

Када је реч о положају за спавање, дерматолози савјетују да избјегавате спавање на боку. Овакав начин спавања промовише набирање коже на лицу и грудима. Препоручљиво је стога спавање на леђима. Стављање јастука испод колена спречава вас да се у току ноћи, када сте на леђима, окренете на бок. Спавање на леђима је позитивно и за ублажавање ниског притиска, а ако не можете цијелу ноћ да проведете у овом положају, поставите јастук између груди како бисте спријечили појаву бора на њима.

Не дирајте бубуљице

Када истиснете бубуљицу, ви заправо направите мали ожиљак на кожи лица, који ако то понављате, може да постане трајан. Дакле, уколико имате бубуљицу на лицу, држите руке подаље од ње. Истискањем можете изазвати инфекцију допуштајући бактеријама да кроз ожиљак уђу дубље под кожу, пишу Новости.рс.

Вода

Хидратација споља и изнутра је главни фактор за одржање лијепе, његоване и здраве коже. Најмање 8 чаша воде вам је неопходно у току дана. Стога не дозволите себи да вас жеђ подсјети да треба да попијете воду.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here