Низ активности поводом недјеље дјетета

0
498
Црвени крст Републике Српске од сутра до 11. октобра организује низ активности поводом Дјечије недјеље, током које ће бити подијељено 970 пакета хране за вишечлане социјално угрожене породице.

Породилиштима и педијатријским одјељењима у болницама широм Српске биће достављене беби-пелене.Биће организоване и посјете социјално угроженим породицама са четворо и више дјеце, а малишанима ће бити уручени скромни поклони, воће и слаткиши, у складу са могућностима општинских и градских организација Црвеног крста.

Дјечија недјеља се ове године обиљежава под слоганом „Здраво тијело, ведар дух“.

Током њеног трајања биће промовисане активности које се односе на дјечија права, њихово здравље, образовање, васпитање, заштиту дјеце без родитељског старања, те да брига о најмлађима траје константно, саопштено је из Црвеног крста Српске.

Све општинске и градске организације Црвеног крста ће дистрибуисати пропагандни материјал, летке и плакате, у школе и установе које се баве дјецом, да би наставник који води секцију Црвеног крста посветио један час дјечијим правима и обавезама, укратко их упознавши са њима.

„Уколико услови дозволе, кратко предавање о теми дјечијих права, уз обавезне заштине мјере, одржаће волонтери Црвеног крста уз подјелу ифо-материјала“, наводи се у саопштењу.

Чланови секције Црвеног крста у школама ће заједно са наставником који води исту освјежити „Кутак Црвеног крста“ и најавити активности које ће бити организоване у „Дјечијој недјељи“.

За потребе обиљежавања Недјеље дјетета урађен је помотивни спот са дјецом прешколског узраста, који ће на креативан начин све подсјетити на поштовање дјечијих права и проширити знања о мисији и принципима Црвеног крста.

Дјечија недјеља представља једну од традиционалних активности Црвеног крста, која се, сваке године, обиљежава у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите, Министарством породице, омладине и спорта и Министарством просвјете и културе Републике Српске.

Овогодишња Недјеља дјетета ће с обзиром на специфичне околности због вируса корона бити обиљежена уз поштовање свих хигијенско-епидемиолошких мјера.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here