Неопходан опрез због клизавих коловоза и учесталих одрона

0
584
Возачима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се савјетује опрез због мокрих и клизавих коловоза, повећане опасности од одрона и магле на дионицама у котлинама и у вишим крајевима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На подручју ФБиХ поводом вјерског празника до сутра до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја.

Из АМС-а возачима савјетују опрез због вангабаритног превоза који се креће релацијама путева Цапарде-гранични прелаз Каракај и Бањ Брдо-гранични прелаз Рача.

Због радова и привремене регулације саобраћаја, на појединим дионицама вози се успорено, уз повремене застоје.

Радови су актуелни на дионицама Црна Ријека-Бјелајце, Приједор-Козарац, Модрича-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше /граница Српске и ФБиХ/, на подручју Котор Вароша, на улазу у Прњавор гдје је у току градња кружног тока, Дрињача-Милићи-Власеница, Чатрња-Градишка, Бањалука-Српске Топлице, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, те у Прибоју на путу према Лопарама.

У току су радови и на дионицама Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, затим Укрина-Горња Вијака, те Шековићи-Цапарде.

Када је ријеч о ФБиХ, саобраћај је обустављен на магистралном путу Сребреник-Орашје кроз тунел Орманица.

Сва возила из правца Тузле и Сребреника преусмјерена су обилазницом у непосредној близини тунела, док су возила из правца Орашја и Градачца преусмјерена на алтернативни правац – раскрсница Орманица-раскрсница Вучковци-Срнице-Буква-регионални пут према Сребренику. Путничка возила могу користити и саобраћајницу Срнице Доње-Шпионица.

Саобраћај је због радова обустављен и у тунелу Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф и преусмјерен на обилазницу око тунела.

И даље су актуелни радови кроз тунел Врандук на магистралном путу код Зенице, док се на дионици магистралног пута Кладањ-Тузла у мјесту Витаљ саобраћај успорен због клизишта.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. Држављани БиХ који улазе у Републику Српску, БиХ, више не подлијежу мјери изолације у кућној средини, нити су обавезни да имају негативан ПЦР тест.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе с боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Србија је отворила своје граничне прелазе и за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на коронавирус и дозволе комисије.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here