Нема заражених у Палама, под здравственим надзором 118 лица

0
547

У општини Пале нема обољелих од вируса корона, а 118 лица су под надзором надлежних служби, што је за седам лица мање него јуче, саопштено је из штаба за ванредне ситуације општине Пале.

Оваква статистика проистиче из чињенице да је за петнаест лица истекла мјера четрнаестодневног здравственог надзора, док је у самоизолацији од јуче осам нових особа, једна која је стигла из САД, те њих седам који су се пријавили надлежној служби ЈЗУ Дома здравља „Пале“ као лица која су била у контакту са особом код које је, тестирањем у Бањој Луци, потврђено присуство вируса COVID-19.

„Све те особе су у прописаној комуникацији са породичним љекарима и координатором у паљанској јавној здравственој установи и тренутно немају било какве симптоме који би указивали на присуство вируса“, наводи се у саопштењу.

Из Општинског штаба за ванредне ситуације подсјећају да је од јуче једна особа, која је прекршила мјеру четрнаестодневне самоизолације, у складу са наредбом Републичког штаба за ванредне ситуације смјештена у посебан простор овдашње спортске дворане, гдје ће боравити под надзором припадника МУП-а Републике Српске до истека прописане здравствено – заштитне мјере.

Када је у питању поштовање полицијског часа, ситуација је задовољавајућа и биљеже се тек спорадични случајеви кршења, тако да су припадници Полицијске станице Пале ноћас прекршајно санкционисали два лица.

„Општински штаб за ванредне ситуације захваљује се грађанима Пала који у великој већини поштују наредбе овог и Републичког штаба за ванредне ситуације, као и свим службама које прате њихову примјену, те свим субјектима који обављају послове од општег значаја“, наводи се у саопштењу Штаба.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here