Нема заражених, под назором 122 лица, одређен простор за карантин

0
285

Штаб за ванредне ситуације општине Пале донио је наредбу којом је одређен простор за смјештај лица за која се утврди да су поступали супротно мјерама кућне изолације.
У саопштењу из овог штаба наводи се да је командант Штаба Бошко Југовић наредио Јавној установи „Културно-спортски центар“ да општинском Штабу стави на располагање просторије у Спортско-пословном центру „Пеки“ које ће се користити у току ванредне ситуације у случају да се укаже потреба за смјештајем неодговорних лица која не поштују мјере надлежних органа док су под здравственим надзором.

Ријеч је о функционалном простору у којем постоје сви услови које је прописао Републички штаб за ванредне ситуације, а који ће бити опремљен уз помоћ локалних структура цивилне заштите и општинског и Црвеног крста Републике Српске, додаје се у саопштењу.

Према најновијим подацима, на подручју ове локалне заједнице нема обољелих од корона вируса, а 122 лица су под надзором надлежних служби, што је за троје више него јуче и предстваља видљиво мањи дневни раст броја особа под надзором него претходних дана, саопштено је из Штаба за ванредне ситуације општине Пале.

Три особе које су од јутрос, односно синоћ под надзором, стигле су на подручје општине Пале из Србије, Црне Горе и Швајцарске и њих ће, по већ устаљеној пракси, за вријеме трајања надзорне мјере, као и сва друга лица која су одраније под надзором свакодневно обилазити контролни органи, односно припадници општинске Комуналне полиције, којима ће по потреби асистирати и припадници МУП-а Републике Српске.

Штаб за ванредне ситуације и даље апелује и упозорава све грађане који су евидентирани и стављени под здравствени надзор да су обавезни да испоштују све што им је наложено од Дома здравља и контролних служби, ради сопственог и здравља грађана Пала уопште.

Општински штаб је јуче поподне донио и закључак на основу којег ће, с циљем заштите јавног здравља, јавно објављивати личне податке, као и мјесто боравка лица за која се утврди да не поступају у складу са изреченим мјерама самоизолације, односно карантина.

Из Штаба за ванредне ситуације саопштено је и да је настављена дезинфекција објеката, а јуче је овлашћена фирма извршила дезинфекцију вјерских објеката на подручју општине.

Општински Штаб чији су чланови, практично, у сталном засједању и комуникацији данас ће одржати и нову сједницу на којој ће утврдити да ли се поштују мјере предвиђене јучерашњим наредбама, те на основу детаљне анализе евентуално предузети и нове мјере.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

6 − 1 =