Нема несташица основних животних намирница

0
275
Министри пољопривреде земаља западног Балкана поручили су данас да у региону нема несташица основних животних намирница, да су трговине добро снабдјевене и да нема разлога за већу забринутост грађана.

У видео конференцији министара пољопривреде земаља западног Балкана данас је учествовао и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић који је колеге министре упознао о стању пољопривредне производње у Републици Српској, те снабдјевеношћу основним животним намирницама и пољопривредним репроматеријалом.

– Сви министри су изразили спремност за сарадњу и међусобну помоћ, а током конференције размијењене су и информације о стању у области пољопривредне производње у земљама западног Балкана – саопштено је из Владе Српске.

На видео конференцији посебно је разговарано и о могућим алтернативним изворима снабдјевања минералним ђубривима.

Видео конференцију организовала је СWГ (Стална радна група за регионални рурални развој у југоисточној Европи), на иницијативу министра пољопривреде Сјеверне Македоније Љупча Николовског.

На конференцији су учествовали министри или представници министарства Србије, Црне Горе, Албаније, Сјеверне Македоније, Републике Српске и КиМ.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here