Ne politizovati pitanje koje se odnosi na plan saradnje BiH sa NATO-om

0
616

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da ne treba politizovati pitanje koje se odnosi sa plan saradnje BiH sa NATO-om, jer postoje određene akcije koje podrazumijevaju učešće svih u regionu.

„Postoje određene akcije koje podrazumijevaju učešće svih u regionu i kada se priklanjamo tim akcijama, kao što je bila nedavno informacija koja je razmatrana i odnosila se na Srbiju“, rekla je novinarima Cvijanovićeva govoreći o planu saradnje BiH sa NATO-om na koji Vlada Srpske nije dala saglasnost.

Cvijanovićeva je istakla da postoje određene stvari da se nivelišu i onda učešće nije problem ako služi građanima i opštoj bezbjednosti.

Ona kaže da je Vlada više puta razmatrala tačke koje su dolazile od Civilne zaštite Republike Srpske koja je trebalo da bude uključena u određene akcije.

„Kada budu ispoštovane određene procedure i procijeni se određeni interes, onda neće biti problema“, dodala je Cvijanovićeva.

Vlada Republike Srpske ranije nije dala saglasnost na predloženi „Individualni partnerski akcijski plan o saradnji BiH i NATO-a za period 2017-2019. godina“ i zatražila je od Savjeta ministara da ga ne usvoji dok ne bude usaglašen sa svim relevantnim institucijama u BiH.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here