Настављен пројекат сузбијања малољетничке делинквенције

0
610

„Форум театар“ из Источног Сарајева наставља реализацију пројекта „Млади у акцији“ који се односи на развијање и спровођење програма за сузбијање малољетничке делинквенције.

Након онлајн активности, током периода епидемије вируса корона пројекат ће бити настављен са члановима Клуба младих Пале и ученицима паљанског Средњошколског центра у Спортском центру „Пеки“, саопштено је из „Форум театра“.

Пројекат подржава општина Пале у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану, који финансира ЕУ, а реализује УНДП-а.

У саопштењу се наводи да се пројекат реализује у сарадњи са Средњошколским центром Пале од новембра прошле године с циљем промоције здравог начина живота и подизања свијести о родној равноправности код младића и дјевојака, едукацијом о темама које имају велики друштвени значај.

Млади вршњачки едукатори, чланови Клуба младих, током досадашње реализације пројекта прошли су два циклуса едукације, а реализоване су 42 радионице.

Координатор пројекта Александра Митрић Штифанић рекла је да су радионице одржане у Спортском центру „Пеки“ Пале, за мањи број дјеце, да би биле испоштоване мјере заштите од вируса корона.

„Након нових мјера Владе Рeпублике Српске о јавним окупљањима, стекли су се услови да реализујемо преостале активности пројекта, које због методологије рада нису могле да буду реализоване онлајн“, навела је Штифанићева.

Аниматор активности Клуба младих „Пале“ Витомир Митрић рекао је да је због ситуације изазване вирусом корона пројекат продужен до 31. јула, те да је планирана и реализација новинарске, видео и креативне радионице, те завршна презентација пројекта са пројекцијом документарног филма који је настао током пројекта.

„Важно је да су тренутне околности такве да можемо да завршимо пројекат, како је и планирано“, истакао је Митрић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here