Награђени најбољи студентски сценарији

0
675

Министарство просвјете и културе Републике Српске наградило је три најбоља рада пристигла на конкурс за најбољи студентски сценарио, који је реализован у сарадњи Кинотеке Републике Српске и Академије умјетности Универзитета у Бањалуци, а под покровитељством овог министарства.

Прву награду у вриједности од 5.000 КМ жири је додијелио за филмски пројекат под називом „Кућа има рогове“, који потписују режисер Стефан Томић и продуцент Моника Милановић.

Другу награду од 4.000 КМ освојио је пројекат „Плаве очи туга небеска“, режисера Бошка Крљаша и продуцента Андреја Зораја, док је трећа награда од 3.000 КМ додијељена пројекту „Три“, режисера Кармен Обрдаљ и продуцента Маријане Гудељ.

Пројекте је оцјењивао жири у чијем су саставу били режисер и сценариста Слободан Симојловић, професори на Академији умјетности Драшко Гајић и Марко Шипка, те сценариста и режисер Илија Гајица, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

У образложењу жирија о филмском пројекту „Кућа има рогове“ наводи се да се аутор показао изврсним познаваоцем форме кратког играног филма, као и да дијелови сценарија имају литерарне вриједности.

Право пријаве на конкурс за најбољи студентски сценарио, који је био објављен од почетка фебруара до средине априла, имали су студенти Студијског програма драмске умјетности на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци и студенти Студијског програма опште књижевности и театрологије на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here