На снази жути метеоаларм, наредних дана нестабилно вријеме

0
566

У Републици Српској данас ће бити нестабилно вријеме са кишом и пљусковима у већини предјела, локално са мало више падавина, а издато је и упозорење – жути метеоаларм за грмљавинске процесе, док се и наредних дана очекује нестабилно вријеме са кишом и понегдје сунчаним интервалима, те највишом дневном температуром ваздуха око 26 степени Целзијусових.

Жути метеоаларм, који значи да вријеме може бити опасно, за данас је на снази за читаву БиХ, а сутра за подручја Фоче, Требиња, Мостара и Вишеграда, с тим да временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез.

Сутра ујутру биће промјенљиво облачно, понегдје са кишом, током пријеподнева и дана нестабилно са кишом и пљусковима у већини предјела, понегдје са сунчаним интервалима, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

На сјеверозападу ће бити више сунчаног времена, увече и даље нестабилно вријеме и слаб и промјењив вјетар, претежно сјеверних смјерова.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 15, на југу и сјеверу до 17, а највиша дневна од 15 до 22, на сјеверу и југу око 24 степени Целзијусових.

У сриједу, 17. јуна, јутро биће промјенљиво облачно на крајњем сјеверу, у осталим крајевима претежно сунчано уз малу облачност, а може бити и магле по котлинама.

Током пријеподнева и дана биће нестабилно са кишом и пљусковима у већини предјела, локално са грмљавином, а понегдје и са сунчаним интервалима, док ће увече доћи до постепеног смањења падавина и облачности.

Јутарња температура ваздуха износиће од 11 до 16, на југу и сјеверу до 18, а највиша дневна од 14 до 20, на сјеверу и југу око 23 степени Целзијусових.

У четвртак, 18. јуна, током јутра и дана биће претежно сунчано у већини предјела, а послије подне на сјевероистоку и у централним крајевима биће услова за краткотрајне пљускове.

Јутарња температура биће од 11 до 17, на југу и сјеверу до 19, а највиша дневна од 17 до 23, на сјеверу око 26 степени Целзијусових.

У петак, 19. јуна, јутро ће бити претежно сунчано, од поднева и током дана топло и спарно уз раст облака нестабилности, те су могући локални пљускови, док ће на југу бити претежно сунчано. Послијеподне и увече биће промјенљиво облачно са сунчаним интервалима.

Јутарња температура ваздуха износиће од 11 до 16, на југу и сјеверу до 19, а највиша дневна од 17 до 23, на сјеверу око 26 степени Целзијусових.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here