На Лукама постављено спомен-обиљжје жртвама требевићог краја

0
91

На Преображење Господње 2023. године, уз много труда грађана и сарадњу Града Источно Сарајево и општина Источно Ново Сарајево и Пале, данас је храм Светог пророка Илије у мјесту Луке уљепшан спомен-обиљежјем жртвама усташког терора требевићког краја у периоду 1941-1945. године, погинулим борцима, припадницима Требевићког одреда Југословенске војске у отаџбини под командом легендарног Стјепана Лучића, те погинулим устаницима и борцима НОР-а и погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата од 1992. до 1995. године.

На овај начин Градска управа, заједно са општинским управама, наставља активности на изградњи споменика у области културе памћења, а све с циљем, како кажу, да се врати дио дуга људима који су своје животе уградили у слободу нашег народа.

,,Истовремено, будућим генерацијама остављамо завјет да чувају успомену на ту слободу коју су њихови преци изградили стварајући више држава на овим просторима и, у коначници, Републику Српску кроз борбу у Одбрамбено-отаџбинском рату. Посебну захвалност овим путем желим да изразим Његовом високопреосвештенству митрополиту дабробосанском Хризостому, свештеницима наше цркве, вјерном народу Требевића, као и начелницима општина Источно Ново Сарајево Јовану Катићу и Пале Бошку Југовићу“, поручио је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here