На Јахорини шести „Ultra trail 2020“ крајем јула

0
587
Шесто издање популарног трејл такмичења је спремно, а од ове године у новој димензији и први пут у организацији Олимпијског центра Јахорина који обећава одличну организацију и многобројне новитете.

Сви учесници ће ове године бити у прилици да у оквиру Јахорина Ултра трејл 2020 присуствују предавању једног од најпознатијих свјетских трејл тркача Јовице Спајића.

Овогодишњи Јахорина ултра трејл је конципиран као дводневно такмичење, а одржаће се посљедњег викенда у јулу – 25. и 26. јула. Такмичари ће се ове године моћи опробати у четири трке различите дужине: Ултра, Макси, Миди и Мини трејл.

Мини трејл је 14 км дуга стаза, идеална за брзе тркаче али и за почетнике у трејл трчању. Миди трејл од ове године је дуг 23 и намијењен је љубитељима трчања у природи који желе изазов након кога ће бити одморни за излазак, дружење на планини и друге активности. Његови финишери добијају 1 ИТРА бод. Макси стаза је дуга 49 км (2 ИТРА бода) намијењена за брзе ултраше или оне који ће први пут пробати формат ултре јер нема много успона и није претешка. Ултра (4 ИТРА бода) је за искусне трејл тркаче, а дужином од 88 км нуди различите цјелине због којих нема монотоније на стази и које додатно интензивирају доживљај трке.

Пријаве за шесто издање су могуће путем линка, а све учеснике ЈУТ-а очекује вриједан стартни пакет (техничка мајица, поклон организатора, ваучери за храну и пиће, те вожњу љетним атракцијама на Јахорини). Олимпијски центар Јахорина за ову љетну сезону припремио је адреналински пакет за посјетиоце свих узраста те препоручују учесницима Јахорина Ултра трејла да на планину дођу са породицом или пријатељима и искусе све чари љета на планини!

За смјештање учесника ове године задужен је хотел Вучко на Јахорини који ће омогућава удобност и комфор за све учеснике по посебним цијенама и условима прилагођеним тркачким потребама.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here