На Јахорини одржана прва бициклистичка трка “Termag MTB Bike Marathon“

0
608

На Јахорини је данас, по први пут, одржана бициклистичка трка “Termag MTB Bike Marathon“, а побједници на 43 километра су Јована Црногорац и Ведад Карић, док су на трци од 25 километара набољи били Дејан Гаврић и Милица Клачар.

Директор маркетинга хотела „Термаг“ Немања Вучетић рекао је да је овај маратон окупио 130 такмичара из четири земље, а одржан је уз све препоручене мјере безбједности, са циљем спречавања ширења вируса корона.

„Веома смо задовољни одзивом учесника који су дошли из четири земље. То је и показатељ да можемо да направимо на Јахорини квалитетан догађај и и тако привући додатан број гостију на планини, што и јесте циљ оваквих догађаја које организујемо. Желимо да промовишемо Јахорину као цикло дестинацију, да унаприједимо љетну сезону, јер Јахорина има потенцијала и пружа лијепе стазе, како за планински бициклизам, тако и цестовни, а, притом, људи могу да уживају у прелијепој природи која нас окружује“, навео је Вучетић.

Директор трке Милан Ђапић изразио је задовољство што је трка завршена успјешно, без већих повреда учесника, те додао да су се током дана смјењивала сва годишња доба што је, према његовим ријечима, повећало импресије учесника.

“Мијењање временских прилика је некако додатна чар која је овај догађај подигла на још виши ниво. Ово је јединствен маратон у региону с обзиром да је стаза од 43 километра успјела да обухвати три ски-центра и то: Равну планину, Јахорину и норидијски ски-центар Дворишта“, објаснио је Ђапић.

Побједник на 25 километара Милица Клачар истиче да је стаза захтјевна и тешка, јер је јуче падала киша и отежала услове, али да је ипак успјела остварити резултат.

„На веће километре се не бих усудила јер треба бити спремнији, а ја нисам возила око три године“, истакла је Милица.

Амбасадор трке Иван Стевић презадовољан је данашњим догађајем, те истакао да су стазе прилагођене планинском бициклизму.

„Стаза није перфектна, има доста бара и блата, али то је пратећи део планинског бициклизма. Била је одлична покривеност редарима, фит зоне распоређене на местима где је то потребно и мислим да су уживали. Велики је одзив је учесника, а организација је била на топ нивоу, што потврђују коментари учесника. Циљ трке је да Јахорину представимо у најбољем светлу“, додао је Стевић.

Генерални спонзори трке су: Дрина осигурање, Беко, Петрол БиХ и Проинтер, а организатори су припремили богате робне награде за све учеснике: стартни пакет износи 40.00 КМ и обухвата 50 одсто попуста за учеснике трке, као и особу у пратњи у хотелу „Термаг“, гдје је за дјецу до 12 година гратис боравак у хотелу, а припремљени су и бициклистички дресови, руксаци, ручак и окрепне станице.

Овом трком не завршава бициклистичка сезона на Јахорини, јер ће већ у октобру на Јахорини бити одржана и друмска бициклистичка трка, под називом „Double Jahorina“, са етапом дужине 100 миља (160 километара), а возиће се са Јахорине, као страта, преко Подграба, Пала, ту се пење на Јахорину и спушта у Пале, те опет из правца Подграба пење на Јахорину, због чега потиче назив трке, јер се такмичари успињу према Јахорини са двије различите стране.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here