МУП Српске представио 100 нових возила

0
737

Министарство унутрашњих послова Републике Српске представио 100 нових возила, у Центру за обуку МУП-а Српске у Залужанима.

Ово је до сада једна од највећих набавки возила за полицијске службенике Српске.

Представљању нових возила присуствовали су и предсједница Републике Жељка Цвијановић и предсједник Владе Радован Вишковић.

Предсједница Српске подсјетила је да је 2014. МУП Републике Српске набавио 300 возила.

– Влада се још тада опредијелила да ће континуирано улагати у ресурсе Полиције Српске. Без обзира што су многи покушали да умање значај МУП-а Српске, све анкете су показале, да грађани Српске имају пуно повјерење у ову институцију- додала је Цвијановићева. 

– Набавка возила кошта 5 милиона 700 хиљада КМ. То је олакшавајућа околност зато што су на годишњем нивоу само за сервисирање издвајали милион марака – рекао је Вишковић и додао да је олакшавајућа околност и та штп су возила, овај пут, набављена оперативним лизингом, а не финансијским.

Министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач истакао је да ће сва возила бити распоређена широм Српске с циљем бржег и сигурнијег обављања свих дужности полицијских службеника.

Ово је највећа набавка моторних возила за полицијске службенике, којима ће сигурно бити олакшан рад, и обављање свакодневних дужности.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here