МУП Српске: Ове седмице појачана контрола возача двоточкаша

0
578

Министарство унутрашњих послова Републике Српске ове седмице спровешће појачану контролу учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача мотоцикла, лаког мотоцикла, мопеда, бицикла и електричних тротинета, саопштено је из МУП – а Српске.

У саопштењу се наводи да ће, током контроле у саобраћају, бити коришћени службени мотоцикли.

Из МУП – а подсјећају да је током јула и августа 2018. и 2019. године евидентиран највећи број саобраћајних незгода – 19 одсто од укупног броја незгода у наведеним годинама.

„Подаци говоре да су возачи моторних возила најугроженији у саобраћају, јер је од укупног броја смртно страдалих лица њих било 23 од укупног броја смртнострадалих лица; пјешака је страдало 14, док су на трећем мјесту по угрожености возачи мотоцикала – 12. У јулу и августу 2018. и 2019. године смртно је страдало пет бициклиста“, истакнуто је у саопштењу.

Из ресорног Министарства напомињу да је у току кампања „Вози опрезно, путуј безбједно“, коју МУП проводи током јула и августа на подручју цијеле Републике Српске.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају прописа и вожњу прилагоде условима на путу и временским приликама.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here