МУП Српске: Од сутра појачана контрола у саобраћају

0
549

Министарство унутрашњих послова Републике Српске, у периоду од 12. до 16. августа, на подручју цијеле Републике Српске проводиће појачану контролу саобраћаја, саопштено је из МУП – а Српске.

У саопштењу се наводи да ће акценат контроле бити различит, те да ће се односити на различите саобраћајне прописе и ситуације.

„Контрола ће бити на односу возач – пјешак, непрописно кретање бициклиста, контрола возача трактора, радних машина, мотоциклиста и мопеда, те контролу учесника у саобраћају на присуство алкохола, опојних дрога и психоактивних лијекова у организму“, истакнуто је у саопштењу.

Провођење контроле појединих наведених учесника у саобраћају биће вршено у различитим дијеловима дана, с обзиром да се анализама података дошло до закључка да се фреквенција појединих учесника у саобраћају и чињење прекршаја учесталије догађа у одређеном периоду дана.

Из ресорног министарства наводе да ће контрола бити вршена у градским зонама, на регионалним, локалним и некатегорисаним путевима, док ће у провођењу контроле бити ангажовани и службени мотоцикли.

„С обзиром на чињеницу да су љетњи мјесеци вријеме повећане фреквенције возила на путевима и већег ризика по учеснике у саобраћају, Министарство унутрашњих послова проводи и у августу кампању `Вози опрезно – путуј безбједно`, a све с циљем превентивног дјеловања на настанак саобраћајних незгода, нарочито, оних са тежим посљедицама“, пише у саопштењу МУП – а.

Из овог министарства подсјећају да се током августа 2019. године у Републици Српској догодило 237 саобраћајних незгода са посљедицама по лица, у којима је 20 лица смртно страдало, а 53 лица је задобило тешке тјелесне повреде.

У прва два дана августа текуће године, евидентиране су 33 саобраћајне незгоде са посљедицама по лица, у којима су четири лица смртно страдала, а 12 лица је задобило тешке тјелесне повреде.

Министарство унутрашњих послова апелује на све учеснике у саобраћају да се одговорно понашају и поштују саобраћајне прописе.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here