МСД Пале организовали акцију даривања крви, 40 грађана Пала даривали најдрагоцјенију течност

Млади социјалдемократи Пале организовали су данас у Дому здравља на Палама акцију даривања крви у сарадњи са Службом Завода за трансфузијску медицину Републике Српске у Источном Сарајеву, у којој је учествовало 40 грађана.

Паљанин Теодор Савић који је данас девети пут даривао крв нагласио је да хуманост нема алтернативу.

„Крв треба даривати, нарочито у љетњем периоду јер су залихе крви у веома малим количинама, а на тај начин можемо допринијети да се те залихе повећају. Сви грађани би се требали одазвати оваквим и сличним акцијама“, рекао је Савић.

Организатори данашњег доборовољног давања крви истичу да је овакав вид активности од суштинског значаја за развој локалне заједнице.

Предсједник Младих социјалдемократа Пале Лука Цицовић рекао је да млади СНСД – а традиционално, једном годишње, проводе ову акцију.

„Ову акцију смо темпирали у овом периоду јер нам иду годишњи одмори, а потребно је набавити још више доза драгоцјене течности. Велико ми је задовољство што су се овој акцији одазвали поједини директори и запослени у јавним установама са подручја општине Пале. Желио бих да позовем и остале политичке партије да и они организују акцију даривања крви и ураде нешто корисно за нашу локалну заједницу“, закључио је Цицовић.

Специјалистза трансфузиологије из Болнице „Србија“ из Источног Сарајева Мирна Милошевић Ашоња похвалила је младе људе који су спремни да својим даривањем, евентуално, спасе нечији живот.

„Управо због смањених залиха у љетњем периоду организују се акције током цијелог љета. Баш због ових традиционалних акција немамо проблема са залихама крви у љетњем периоду. Акција ће свакако помоћи да попунимо резерве у служби болнице `Србија` у Источном Сарајеву, а такође крв се дистрибуише широм Републике Српске, гдје год је то потребно“, нагласила је Ашоња.

Из МСД – а Пале наводе да је ово само једна у низу акција које ова организација проводи на подручју општине Пале.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име