MСД је највећа организација која окупља младе људе

0
1017
Млади социјалдемократи одржали су састанак са руководством општинских и градских одбора МСД из изборне јединице 8, на којем је разговарано о плану рада, изборној кампањи и предстојећим активностима.

Предсједник Младих социјалдемократа /МСД/ Денис Шулић рекао је да ће СНСД на предстојећим локалним изборима 2020. године имати око 30 одсто младих на листама, као и да ће бити повећан број изабраних одборника који ће бити млађи од 30 година.

Он је рекао да млади посједују врло важан потенцијал и осврнуо се на то да је МСД изњедрио многе квалитетне политике, између осталих Програм подстрицаја развоја предузетништва код младих до 35 година, који је усвојила Влада Републике Српске, а имплементира Завод за запошљавање Републике Српске.

Члан Предсједништва Младих социјалдеморката /МСД/ Теодор Савић рекао је да су млади људи покретачка снага сваког друштва и да због тога ова странка жели да подстакне младе људе да сами покажу заинтересованост за рјешавање својих и друштвених проблема.

„Млади не требају да очекују и траже промјену од других, већ сами требају бити носиоци промјена гдје својим активним учешћем у политичком животу могу стварати бољу будућност, како за себе, тако и за будуће младе генерације“ истакао је Савић и додао да су МСД као највећа организација у Републици Српској која окупља младе људе итекако свјесни проблема које млади данас имају, као што су мањак радних мјеста, ризик од сиромаштва, одлазак из Републике Српске и да су огромну пажњу посветили креирању стратегија за њихово рјешавање.

Предсједник младих социјалдемократа ОО Пале /ОО МСД Пале/ Лука Цицовић истиче да је одржани састанак био од изузетне важности и да су млади СНСД-а у потпуности спремни за локалне изборе.

Он је додао да Млади социјалдемократе желе да дају свој допринос јачању Републике Српске и њених институција, те да ће засигурно на кандидатским листама за одборнике на локалним изборима ове године бити заступљен већи број младих што ће за резултат имати и већи број младих одборника.

 

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here