Мохамед Набхан: “Постоји опасност по Косово да 40 земаља повуче признање”

0
625
Амбасадор Палестине у Србији Мохамед Набхан каже да ова земља, иако је директно угрожена одлуком Србије да пребаци амбасаду из Тел Авива у Јерусалим, неће предузимати контрамјере, али поручује да би требало некад показати храброст и рећи “не” великим силама, у овом случају Америци.

 

“Биће још деценија добрих односа Србије и Палестине. Наш је однос такав да се не заснива на неким привременим или ад хоц документима, наши односи су принципијелни. Не очекујем да ће ово што се десило да поремети те односе и не бих желио да до тога дође, мада је нама ту нанијета озбиљна штета. Видјећемо у разговорима са нашим пријатељима како да усагласимо наше ставове и да избјегнемо све непријатности”, рекао је Набхан у емисији “Међу нама” на телевизији “Нова С”, преноси портал “Нова.рс“.

Он додаје да Палестина свакако неће признати Косово.

“Ми не признајемо Косово, не само због љубави према Србији. Ми се придржавамо међународног права и Резолуције 1244 који третира Косово као дио Србије. Постоји и Резолуција 478 која свим земљама забрањује да отварају амбасаде или признају Јерусалим за главни град Израела. Ми третирамо Косово као етничко питање, које треба да рјешавају двије стране преговорима, као што ми радимо са Израелом”, рекао је Набхан и додао да заправо Косово може имати више штете од овог споразума, него Србија.

“Постоји близу 40 земаља исламских које признају Косово, а постоји сагласност међу готово свим исламским земљама да ће прекинути сарадњу са било којом земљом која отвори амбасаду у Јерусалиму. Постоји опасност по Косово да 40 исламских земаља повуче своје признање и шта ће им остати. Око 50 земаља које их признаје и шта им то онда значи”, закључује палестински амбасадор.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here