Могућа забрана уласка у Хрватску званичницима из БиХ?

0
81

Хрватска би могла да забрани улазак званичницима из БиХ који хушкају мигранте на илегални улазак у ту земљу, пише Вечерњи лист позивајући се на оцјене хрватских служби и надлежних институција.

Посљедње поруке политичких челника Владе Унско-санског кантона у вези са блокадом мигрантских центара Бира и Мирал, гдје је од јуче уведена апсолутна блокада кретања за мигранте, биле су доста двосмислене и из њих се закључује да ће излазак из кампова бити омогућен само онима који се илегално упуте преко хрватске границе – наводи лист, позивајући се на оцјене хрватских служби.

Надлежне институције у Хрватској, како преноси овај лист, разматрају могућност примјене мјера забране уласка у Хрватску таквим лицима, а то се најприје односи на министра унутрашњих послова Унско-санског кантона Нермина Кљајића, који је рекао да ће из ових кампова моћи само они који желе кренути рутом према граници са Хрватском.

Хрватска је у априлу 2018. забранила улазак министру одбране Србије Александру Вулину за кога је у дипломатској ноти Министарства иностраних послова наведено да негира суверенитет Хрватске.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

14 + 13 =