Млади СНСД поклањали цвијеће поводом 8. марта

0
1923

Млади социјалдемократи из Пала данас су честитали својим суграђанкама 8. март – Дан жена, поклањајући им цвијеће као мали знак пажње.

Млади социјалдемократи су овим симболичним поклонима жељели да искажу искрено поштовање према припадницама љепшег пола уз поруку да и даље буду вриједни чланови друштва.

„8. март је празник када жене имају пуно право да славе своју борбу за економску, политичку и друштвену равноправност са мушкарцима. Институције Републике Српске помажу женама у тој борби, а поред тога им на све могуће начине покушавају пружити несметан напредак у свим областима живота и рада, без дискриминације. Чињеница је да је женама тешко јер су оне стубови породице и мајке али жене морају да се осјећају сигурно јер будућност наше земље је у њиховим рукама.“ рекао је предсједник младих СНСД из Пала – Лука Цицовић.

Млади су такође подсјетили да је СНСД једина политичка партија која је кандидовала жену за предсједника Републике Српске и да жене у СНСД нису само квота од 40% него много више од тога и да многе странке нису у могућност да испоштују ни тај минимум.

„Податак да је преко 130.000 чланица пружило повјерење СНСД-у довољно говори о СНСД-у и поштовању љепшег пола.“ истичу млади.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here