Млада тенисерка Тара Јокић из Пала ниже успјехе упркос потешкоћама

На Отвореном првенству Бањалуке за дјевојчице до 10 година, такмичењу из Календара Тениског савеза БиХ, Паљанка Тара Јокић остварила је велики успјех и освојила златну медаљу.

Послије успјешно завршених квалификација у суботу, Тара је наставила са одличном игром и у главном турниру савладала првог и другог носиоца.

Тара Јокић има 9 година и сезону је започела као други рекет Босне и Херцеговине у узрасту до 10 година. На свим досадашњим такмичењима Тара је била финалиста, китећи се златним или сребрним одличјем, почевши од Отвореног првенства Мостара, Тузле, Бања Луке, Добоја, Бијељине, Зенице, Кисељака, Брчког до посљедњег у Бања Луци.

У наставку сезоне јој слиједе Отворена првенства Тузле и Вогошће, као и учешће на Међународном такмичењу “Младе тениске наде” у Брчком, те завршном Мастерсу осам најбољих тенисерки Босне и Херцеговине.

Овај успјех је тим већи што Тара нема спаринг партнера у Палама, што је велики хендикеп за једног такмичара.

Млада тенисерка је једини представник Републике Српске од Требиња до Бијељине у најелитнијим државним такмичењима. Нажалост, у Палама не постоји тениски клуб, те свакодневно путује у Источно Сарајево на тренинге.

Проблем су и неадекватни услови за тренирање у граду у којем је рођена. Постоји само један комерцијални тениски комплекс и два приватна терена у власништву Добра Матовића, који је свесрдно изашао у сусрет младој тенисерки и уступио терене на коришћење без икакве накнаде.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име