Миодраг Костић и Новак Ђоковић обезбиједили лет за малу хероину

0
519

Предсједник и оснивач „МК Групе“ (MK Group), Миодраг Костић удружио је снаге са најбољим свјетским тенисером Новаком Ђоковићем и обезбиједио лет у Сједињене Америчке Државе, приватним авионом, за малу Софију Маркуљевић. Акција “За Софијин први корак” подигла је на ноге цијелу Србију, али и регију, а причу заокружује хумани гест двојице филантропа.

 

Софијин отац, Стефан Маркуљевић захвалан је свим учесницима хуманитарне акције у оквиру које је до сада сакупљено 2,4 милиона долара.

– Хвала цијелој Србији која је учествовала у прикупљању новца за лијечење Софије. Посебно смо захвални Миодрагу Костићу и његовој компанији, као и Новаку Ђоковићу, јер је њихова помоћ дошла као круна ове акције за бољи живот наше Софије. Без њиховог ангажовања организација путовања до Америке, у условима пандемије корона вирусом не би била тако лако реализована – изјавио је Маркуљевић.

Софији Маркуљевић са само два и по мјесеца утврђена је ријетка, али изузетно прогресивна и смртоносна неуромишићна болест – спинална мишићна атрофија тип II. Дјеца са овом дијагнозом живе највише двије године, а једина шанса за малу Софију је хитно лијечење у иностранству, чију су реализацију, осим цијеле нације, потпомогли и компанија „МК Група“ на челу са Миодрагом Костићем, као и најуспјешнији тенисер Новак Ђоковић, пише „Блиц“.

Недавно је Миодраг Костић учинио сличан гест у Словенији, када је организовао приватан лет за Америку за словеначког дјечака – Криса Зудицха, којем је такође дијагностификован облик спиналне мишићне атрофије. Тада су словеначки медији преносили са посебном пажњом ову вијест о хуманом гесту једног српског бизнисмена који већ неколико година уназад послује и у овој земљи.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here