Милица Крајишник, капитенка ЖОК Јахорина: Припадамо Премијер лиги

0
974

Заслужили смо мјесто у највишем рангу такмичења у Босни и Херцеговини, поручила је ово дугогодишња првотимка и капитенка ЖОК Јахорина Милица Крајишник.

Одбојкашице Јахорине вратиле се су се у Премијер лигу БиХ. Паљанке су одиграле сјајну сезону, која је прекинута усљед пандемије вируса корона. С обзиром на то да су се у том тренутку налазиле на првом мјесту с идентичним бројем бодова као екипа Црвене звијезде, али с бољим сет количником, Управни одбор Одбојкашког савеза РС одлучио је да прихвати тренутни пласман на табели као коначан поредак, што је изабранице тренера Данила Тадиће промовисало у новог – старог премијерлигаша.

„Ова сезона је за нас била заиста успјешна. Остварени резултати и прво мјесто на табели показују да се труд, рад и залагање увијек исплате. Наиме, од самог почетка сезоне смо уз сопствено залагање и наравно уз помоћ и подршку нашег тренера Данила Тадића подигле форму на добар ниво, што је резултовало и првим мјестом на табели“, каже једна од главних полуга у игри паљанског премијерлигаша.

Сјајна Паљанка наглашава да је свима жао што је епидемиолошка ситуација у БиХ онемогућила да се сезона оконча на терену, али и да је одлука ОС РС сасвим реална.

„Очекивали смо овако нешто, с обзиром на то да је клуб од почетка сезоне био на лидерској позицији“, истиче она.

Након нове титуле првака РС у паљанском клубу, којем није страно играње у Премијер лиги БиХ, надају се да неће више долазити у ситуацију да испадају у нижи ранг такмичења.

„Премијер лига је наравно увијек изазов, самим тим што се у оквиру ње такмиче најбољи тимови у БиХ. Међутим, ја се надам се да ћемо имати прилике да докажемо наш квалитет и да ћемо, уз неопходну подршку наше општине Пале и града Источно Сарајево, изборити опстанак наредне сезоне. Наравно да је за такав корак потребно, прије свега, доста залагања с наше стране, од играчког кадра, преко тренера до Управе клуба“, наглашава капитенка Јахорине и додаје:

„С обзиром на чињеницу да је ЖОК Јахорина један сложан, организован и посвећен колектив, не би требало да буде проблема када је у питању резултат. Атмосфера међу дјевојкама је увијек позитивна, колектив смо у којем владају здрави односи и међусобно поштовање.“

Иначе, Милица Крајишник је већ више од деценију члан Јахорине и може се слободно рећи да је војник клуба. Поред свега је стекла статус академског грађанина, а иако запослена понаша се као прави професионалац на терену.

„Када је у питању одбојка, могу рећи да никада нисам имала апетите ка некој озбиљнијој каријери с обзиром на то да сам доста времена посвећивала студирању, а сада тренутно и послу. Одбојку јако волим и мислим да је управо та љубав оно што ме држало посвећеном овом спорту толико година. Да бисте направили било какав резултат, уз све остале обавезе, потребно је пуно одрицања и труда, али сам током година успијевала у томе, што сматрам заиста позитивним“, закључила је 24-годишња Милица Крајишник.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here