Михајло Парађина поново предсједник Скупштине Борачке организације

0
85

Михајло Парађина поново је изабран за предсједника Скупштине Борачке организације општине Пале на мандат од четири године.

Парађина, који је и предсједник Борачке организације општине Пале, рекао је Срни да је изборна скупштина протекла у најбољем реду, те да се наставља са активностима очувања позиције Републике Српске и српског народа у БиХ, у складу са Дејтонским мировним споразумом.

Он је навео да је потребно да и званичници Српске и представници у заједничким институцијама на нивоу БиХ раде у интересу српског народа и Републике Српске, као највредније тековине одбрамбено-отаџбинског рата за коју су дате огромне жртве.

Парађина је напоменуо да хероји рата и они који су дали своје животе не смију бити само у сјећању најмилијих, већ у трајном сјећању садашњих и будућих генерација, због чега је неопходно његовати тековине одбрамбено-отаџбинског рата и у вези са тим више радити на свим нивоима.

Он је нагласио да је потребно радити и на побољшању материјалног статуса борачких категорија, повећању личне и породичне инвалиднине.

Парађина је рекао да су непосредним ангажовањем запослили 50 дјеце погинулих бораца.

„Тренутно се на евиденцији Завода за запошљавање на Палама налази око 25 дјеце погинулих бораца“, навео је Парађина и додао да општинска Борачка организација има одличну сарадњу са Заводом за запошљавање и Управним одбором који су у оквиру програма приправника омогућили да дјеца из ових категорија добију прилику усавршавања.

Парађина је рекао да на овим просторима треба задржати младе, мијењати политике и, како је навео, правити унутрашњу расподјелу.

На скупштини је изабрано и радно предсједништво, које чине Верица Павловић и Лука Станојевић, а за делегате у Скупштини Борачке организације Републике Српске изабрани су Михајло Парађина и Верица Павловић.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

eleven + 15 =