Migranti uznemiravaju stanovništvo u Hercegovini

0
603

Migranti sve više uznemiravaju stanovništvo na području Hercegovine. Radomiru Spaiću iz trebinjskog sela Jazina pokušali su obiti i ukrasti auto ispred porodične kuće. Sve se dešavalo noću, bila su ih trojica, priča Radomir i dodaje da nije bilo nimalo prijatno.

“Imam osjećaj da je njih milicija ganjala. Oni su došli da se sakriju ili da odu sa mojim kolima”, rekao je Spajić.

Prije Radomira nezvani gosti zakucali su na vrata i Danijeli. Kaže da je to učestala pojava te da ih skoro stalno sreće na području Jazine i Lastve, pograničnih trebinjskih sela.

“Došla su njih trojica, pokucali su na vrata kod nas, tražili su vode, čini mi se da su bili i pijani, ali nisu bili agresivni. Dala sam im vodu i krenuli su da idu put grada, pitali su koliko ima do grada”, istakla je Danijela Spajić.

U Policijskoj upravi nisu upoznati o ovom slučaju, kažu sve je to radila Granična policija. Nezvanično, nakon što su ih uočili granični službenici pojurili su za migrantima, dvojicu su uhvatili, a treći je završio u provaliji pored puta.

Posla sa migrantima imali su i ljekari trebinjske Hitne pomoći na poziv graničnih policajaca otišli su u Jazinu, jednog od migranata pronašli u provaliji, ukazali mu pomoć ali i ustanovili da nije imao nikakvih povreda.

Uveliko su se zabrinuli i trebinjski čelnici. Mjesta za veći broj migranata u Trebinju nema, poručuje zamjenik gradonačelnika. Pomoći ćemo svakome, ali bezbjednost građana je na prvom mjestu kaže Mirko Ćurić.

“Mislim da sve ovo stvara neku lošu sliku o tim ljudima i možda su to neki pojedinci kojih ima svugdje, ali iz tih razloga mislimo da je stanovništvo oprezno i ne želi da prihvati pogotovo na takav način te ljude”, naglasio je Mirko Ćurić, zamjenik gradonačelnika Trebinja.

Na oprezu su stalno i svi hercegovački policajci. Nije lako kažu u Policijskoj upravi i dodaju da je sve više mjesta na području Istočne Hercegovine kuda se migranti kreću.

“Prelaze granicu na mjestima na kojim prijelaz nije dozvoljen, takvih prelaza do sada koliko smo utvrdili ima oko 61 na području Policijske uprave, odnosno granice sa Crnom Gorom”, istakao je Siniša Laketa, načelnik sektora PU Trebinje.

Pokušaj krađe auta nije jedini nemili događaj ovih dana. Policija kaže da je bilo i prijava oštećenja seoskih kuća u pograničnim selima.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here