Међународни турнир у уличном баскету у Палама почиње 8. јула

0
638

Традиционални 17. Међународни турнир у уличном баскету у Палама 2020. године биће одржан од 8. до 11. јула у конкуренцијама сениора и сениорки, као и у конкуренцијама јуниора и кадета.

Када је ријеч о конкуренцијама јуниора, право да наступе на турниру имаће дјечаци рођени 2001. године и млађи, а у кадетској конкуренцији играће дјечаци рођени 2005. године и млађи.

Оранизатори, екипа Streetball Pale, истичу да ће у наредном периоду бити објављено више информација о наградном фонду паљанског турнира.

„Оно што је најважније, паљански турнир задржао је статус FIBA Satellite 3×3, што значи да ће и ове године бити међународног карактера“, наводи се на званичној Фејсбук (Facebook) страници организатора.

Осим баскета три на три, биће одржано и традиционално хуманитарно такмичење у шутирању за три поена, атрактивно такмичење у закуцавањима, као и меч за дјецу и омладину са потешкоћама у развоју.

Турнир је требало да буде одржан од 24. до 27. јуна, али због мјера забране окупљања више од 50 лица на јавном мјесту, одређен је нови термин одигравања ове спортске манифестације.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here