Међународна награда за Хан Пијесак и начелника Остојића

0
445

Међународни комитет за додјелу награда и признања најбољим заједницама и институцијама за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у Средњој и Југоисточној Европи „Globallocal“ додијелио је престижну награду општини Хан Пијесак.

Наша општина је ову награду добила и поред огромне конкуренције јер је у претходном периоду 84 предлагача предложило укупно 172 кандидата из 7 земаља (Аустрија, БиХ, Црна Гора, Хрватска, Сјеверна Македонија, Словенија и Србија).

„Драго нам је да вас можемо обавијестити да је Међународни комитет за додјелу награда и признања у првом степену донио Одлуку о додјели НАГРАДЕ И ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМ ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ЗА КРЕИРАЊЕ ДОБРОГ АМБИЈЕНТА ЗА РАЗВОЈ ПРЕДУЗЕТНИШТВА У СРЕДЊОЈ И ЈУГОИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ „GLOBALLOCAL“ ЗА ОПШТИНУ ХАН ПИЈЕСАК, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА, на чему вам најискреније честитамо“, наводи се у саопштењу.

Свечаности додјеле награда и признања биће одржана у Дубровнику на прољеће 2021. године. На свечаности додјеле награда и признања очекује се преко 200 представника из различитих политичких, дипломатских, привредних и економских сфера региона и Европе. Поред ове свечаности паралелно се одржава и регионални самит под називом „300 НАЈБОЉИХ“.

„Ово је велико признање за мене као начелника и за нашу општину која је прије само четири године била непрепознатљива, не само у региону, него и у Босни и Херцеговини. Уложили смо знатне напоре, јавна предузећа ставили на своје ноге, измирили застарјела дуговања, створили добар амбијент за инвестиције и тиме Хан Пијесак усмјерили у правцу развоја. Драго ми је да смо успјели оно што су многи називали „немогућом мисијом“. Захваљујем се на овом признању. Идемо даље!“, поручио је Остојић.

Поред овог значајног признања Хан Пијесак је, на изненађење многих, недавно добио позитивно мишљење и оцјену ревизора, што је невјероватан скок за једну средину која је деценијама уназад стагнирала.Општина Хан Пијесак има до сада најбољу оцјену – позитивно мишљење и за финансијске извјештаје и за усклађеност са законима.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

11 − 10 =