Manifestacija na kojoj roditelji i djeca plešu zajedno

0
841

Na Palama je večeras organizovana međunarodna manifestacija “Rastimo uz ples”, u kojoj je učestvovalo oko 100 mališana iz dječijeg centra “Bubamara”, a manifestaciji je prisustvovao i načelnik opštine Boško Jugović.

Jugović je istakao da je lijepo vidjeti mališane kako igraju i plešu sa svojim roditeljima i to je sigurno jedan od najljepših dječijih trenutaka u njihovom životu.

Direktor vrtića “Bubamara” i organizator manifestacije Slavka Brezo rekla je da je ovo četvrta godina kako vrtić učestvuje u manifestaciji “Rastimo uz ples”, s ciljem jačanja porodičnih veza, odnosa, kroz zajedničke aktivnosti jer zajedno učestvuju, plešu i roditelji i djeca.

“Oko 100 mališana zajedno sa svojim roditeljima i vaspitačima plesali su 12 različitih koreografija, u isto vrijeme kao i njihovi vršnjaci u susjednim državama”, rekla je Brezo novinarima.

Ona je dodala da su djeca plesala uz najpoznatije dječje pjesme i na simboličan način iskazala zajedništvo i povezanost, a plesom sa roditeljima naglasili važnost porodice.

“Čast nam je i zadovoljstvo što smo dio jedne ovakve manifestacije. Narednih godina nastavićemo da plešemo i rastemo uz ples. Sa ovom manifestacijom želimo da uljepšamo završetak druženja sa pripremnim odjeljenjima koji su bili na tromjesečnom boravku u vrtiću”, naglasila je Brezo.

Brezo je zahvalila Gradu Istočno Sarajevo, opštini Pale i edukativnom cetru “Big ben” na doprinosu koji daju za unapređivanje predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

Dječiji centar “Bubamara” u saradnji sa “Dječijom plesnom asocijacijom” iz Beograda organizovali su ovu manifestaciju u Sportsko-poslovnom centru “Peki” na Palama.

“Dječija plesna asocijacija” iz Beograda organizuje ovakve dječije manifestacije širom BiH, Srbije i Crne Gore u ukupno 94 grada, u kojima učestvuje više od 20.000 djece.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here