Mali maturanti prošetali Palama

0
724

Kulturno-umjetničkim programom ispred Hrama Sabora Svetog Arhangela Gavrila, večeras je na Palama ispraćeno 206 svršenih osnovaca sa područja ove lokalne zajednice.

U okviru manifestacije, načelnik opštine Pale Boško Jugović uručio je prigodne poklone svim vukovcima i đacima koji su završili osnovno obrazovanje.

Jugović je čestitao malim maturantima uspješan završetak jednog perioda u njihovim životima.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Aleksandar Rajić rekao je da su ispratili 206 maturanata iz tri osnovne škole, te da su učenici došli na ideju da svi zajedno slave malu maturu.

Rajić je naveo da je učenik generacije Petar Kostić i najavio da će u ponedjeljak, 11. juna, biti upriličena dodjela diploma i nagrada učenicima, uz svečanu akademiju u Kulturnom centru Pale.

Đak generacije u OŠ „Pale“ Petar Kostić kaže da je upisao Filološku gimnaziju u Beogradu, ističući da se sve može uspjeti kada se hoće.

Direktor OŠ „Srbija“ Sanja Marković kaže da ova škola ima osam vukovaca, a da je đak generacije Helena Koprivica.

Ona je navela da su ispratili 70 đaka i da je ovo prva generacija koja je upisana u školu „Srbija“.

Helena Koprivica zahvalila je roditeljima i nastavnicima koji su joj pomagali tokom školovanja, te istakla da je volja mnogo važna da bi se došlo do rezultata. Ona će upisati Gimnaziju pri Srednjoškolskom centru Pale.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here