Мале ствари враћају наду у живот

0
635

Жупник Фабијан Станушић, који је данас у католичкој Цркви Светог Јосипа Радника на Палама служио божићну мису, поручио је да се треба окренути малим стварима које враћају наду у живот и боље сутра.
Жупник Станушић је истакао да је у данашњем друштву евидентан песимизам, поготово на порталима путем којих се пласирају углавном лоше вијести и црна хроника, али да би то могло бити промијењено уколико би се људи потрудили да се баве обичним стварима и шире оптимизам.

„Мислим да су то мали кораци у чињењу добра, као што је и Божић. Јер, и Бог се мали роди, а знамо шта значи вјерницима“, поручио је Станушић након мисе.

Он је навео да се живи у таквим временима у којима су готово сви дотакли дно, али да не треба губити наду, него у добру кренути из почетка.

Жупник Станушић је рекао да према посљедњем попису становништва из 2013. године на Палама има 118 католика, углавном старије доби или су у мјешовитим браковима, а према црквеној евиденцији њих 70 има контакт са Црквом.

Станушић је навео да на миси буде 10 до 15 вјерника, а да их је на поноћки било 25.

„Црква Светог Јосипа Радника на Палама саграђена је 1911. године и кроз њу је Бог дјеловао самим тим што је преживјела три рата“, нагласио је Станушић.

Вјерници који вријеме рачунају по грегоријанском календару данас прослављају Божић – најрадоснији хришћански празник.

Божић данас прослављају Римокатоличка црква, протестантске и англиканске, као и православне цркве које су прихватиле ново рачунање времена.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here