Максимална подршка општине Пале једином премијерлигашу на Сарајевско – романијској регији ЖОК „Јахорина“

0
678

Начелник општине Пале Бошко Југовић посјетио је синоћ на тренингу одбојкашице ЖОК „Јахорине“, које су недавно избориле улазак у Премијер лигу БиХ, поставши тако једини спортски колектив на Сарајевско – романијској регији који се налази у највишем рангу такмичења.

Југовић је изразио понос и задовољство постигнутим резулататом паљанских одбојкашица, те обећао максималну подршку Општине њиховом будућем раду.

„За паљански спорт, овај догађај је најљепши у овој години. Користим прилику да честитам управи клуба, њиховом предсједнику и тренеру, као и свима који су дали допринос за постизање оваквог успјеха. Одбојкашицама желим успјех у наредној сезони, као и успјешан наставак школовања, јер знамо да клуб окупља 90 одбојкашица различитог узраста, које су понос Пала и Републике Српске. Општина ће их максимално подржати и финансијски и на сваки други начин, како бисмо одржали њихов пласман да остану у Премијер лиги, те да покушамо довести и појачања“, истакао је начелник Југовић.

Он је, овом приликом, захвалио и управи „Културно – спортског центра“ Пале која је, након организованог карантина у дворани СПЦ „Пеки“, обезбиједила услове за наставак одржавања квалитетних тренинга у спортскохј дворани.

Предсједник Женског одбојкашког клуба Бранислав Благојевић рекао је да је постигнути резултат очекиван и заслужен, те истакао да клуб циља на опстанак и успињање на табели Премијер лиге БиХ.

„Поносан сам јер је ово једна од најљепших спортских прича на Палама, много смо сретни и поносни. Жао нам је што се то десило на овај начин и што је пандемија прекинула сезону, али ми смо били убједљиво први током цијеле сезоне, тако да сматрамо да је то сасвим заслужено. Наш клуб један је од најорганизованијих спортских колектива на нашој општини, па и регији, ми смо перјаница овога спорта, постижемо добре резултате у свим категоријама, од пионирских, јуниорских, до кадетских и сениорских.  Наступамо широм БиХ као амбасадори спорта општине Пале, али не само то, све ове дјевојке и дјевојчице изузетни су ученици и студенти. Имамо врло талентоване одбојкашице, а ове године очекујемо и појачање, одбојкашицу која је играла за репрезентацију БиХ. Ако успијемо да је доведемо у клуб, амбиције би нам порасле да напредујемо према врху табеле Премијер лиге“, нагласио је Благојевић.

Тренер паљанског премијерлигаша Данило Тадић захвалио је Општини на подршци, те најавио појачање у клубу.

„Велика нам је част и задовољство што је са нама вечерас начелник општине Бошко Југовић, ја му се овом приликом захваљујем јер нам пуно значи подршка Општине. Добили смо обећање да ћемо имати њихову подршку у финансијском смислу, која нам је у повоме тренутку најнеопходнија. Имамо играчки кадар који нам обећава да ћемо изборити опстанак у Премијер лиги, а радовао бих се и да добијемо новог играча. Преговарамо са Наташом Слијепчевић – Надицом, ако договоримо сарадњу, имаћемо реална очекивања да не будемо само у фази опстајања, већ да остваримо минимум средину табеле Премијер лиге, а можда и горњи дио“, додао је Тадић.

Одбојкашице ЖОК „Јахорина“ изјавиле су за „Паљанске новости“ да је овај резултат био очекиван, те истакле да је добра атмосфера у клубу итекако утицала на улазак у премијер лигу БиХ.

„Наравно, као и увијек, било је потребнио пуно труда, али ово је нешто што смо очекивали од почетка и чему смо се надали, било је ту успона и падова, али на крају је најбитнији резултат и оно што смо остварили. За почетак, циљ нам је да останемо у Премијер лиги, а сваки пласман изнад добро ће доћи“, истакла је Николина Клачар.

Подсјећамо, одлуком Одбојкашког савеза Републике Српске, такмичење у Првој лиги Српске за 2019/2020. сезону је окончано усљед пандемије вируса корона, а, захваљујући тренутном пласману на првенственој табели, ЖОК „Јахорина“ из Пала постао је нови шампион Републике Српске, те тако изборио учешће у Премијер лиги БиХ наредне сезоне.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here