Mačak Ahil zvanični „prorok“ Svjetskog prvenstva u Rusiji

0
844

Kao i mnogi zaljubljenici u fudbal koji pokušavaju da predvide rezultate Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji i Ahil se bavi proučavanjem reprezentacija, njihovom formom i izostancima, ali on ima jednu prednost – mačji instinkt.

Bijeli mačak koji živi u muzeju Ermitaž biće službeni vidovnjak koji će pokušati da predvidi pobjednike i gubitnike najvažnijeg svjetskog fudbalskog turnira, koji počinje u Rusiji za dve nedelje.

Ahilu neće biti lako da ispuni očekivanja i izađe iz senke slavne hobotnice Pola koji je postao međunarodna zvezda pošto je tačno pogađao rezultate na Mundijalu 2010, uključujući i tačan odabir kasnijeg pobednika Španije.

Ahil, jedna od mnogih mačaka koje žive u Ermitažu, već je pogađao rezultate s Kupa konfederacija prošle godine.

Pošto je gluv, horde novinara koje će čekati njegova proročanstva neće moći da ga ometaju. Rezultate utakmica će pogađati birajući između dvije zdjelice s istom hranom, ali različitim zastavama.

Poput mnogih fudbalskih ekipa ovih dana, Ahil je na pripremama, ali ne zbog takmičenja nego zato što je predebeo.

„Ljudi ga hrane više nego što bi trebalo. Pošto je više ličio na loptu nego na mačka, stavili smo ga na strogu dijetu“, rekla je veterinarka Ana Kondratjeva koja sada brine o Ahilu.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here