Лукић за Мијатовића, Нешића и Тривићеву: Српска мора бити свјесна дугорочне штете коју јој они наносе

0
375

Док у савременој демократији на изборима учествују кандидати, ми у Републици Српској осим кандидата имамо и три појаве, а свака од њих је изузетно штетна по друштво и државу, рекао је члан Главног одбора СНСД-а Милош Лукић.

Лукић је рекао за Срну да је прва од тих појава Војин Мијатовић, особа која жели да буде на функцији која у свом називу носи ријеч српски, а који огрнут у жуто – плаву тканину, негира све што је српском вољом настало и чувано у Републици Српској!

Он је указао да је циљ оних који су промовисали ову појаву да око једне особе окупе што више гласва бошњачке дијаспоре који би се са сваким циклусом још више мотивисали док не би постали маса од које се очекује да и физички и политички утиче на стварање грађанске БиХ али овога пута кроз манпулацију како је то легитимна воља више десетина хиљада грађана из Српске.

“Друга појава је Ненад Нешић, кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, којег од свих осталих кандидата разликује то што иза њега не стоји странка или коалиција, већ клан на чијем је челу и чији пут не може бити ни први ни други ни трећи већ једносмјерни са крајем у некој од казнено-поправних установа. Очигледно је да Нешићева кандидатура као мотив има реафирмацију криминалног миљеа из Источног Сарајева као нечега што би поново, као до 2006. године, да утиче на политичке процесе”, рекао је Лукић.

Он је истакао да је трећа појава Јелена Тривић, изабрана са компензационе листе, нарасла на животној трагедији једне породице, чији је највиши дипломатски домет у досадашњој каријери био састанак са Кристијаном Шмитом, високим представником у БиХ којег не признају владе Русије, Кине и власти Републике Српске, са којим, осим мржње према Милораду Додику, дијели и неконтролисане изливе бијеса.

“Тривићева је ту да би у јавном мњењу отворила врата идеји да неко ко прихвата Шмита и ко подржава Бореновића са заставом Украјине, може у исто вријеме да се представља као српски патриота и да је то наратив који треба да постане прихватљив народу”, навео је Лукић.

Све три ове појаве, рекао је Лукић, свјесне су свог неуспјеха на изборима, али Српска мора бити свјесна дугорочне штете по друштво које њихово политичко дјеловање наноси.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here