Куд плови овај брод? Пиратерија у водама СДС-а

0
1139

Шеф клуба одборника СДС у СО Пале и носилац листе СДС на локалним изборима Никола Благојевић изјавио је да се не слаже са изјавом предсједника ГО СНСД Љубише Ћосића да је Бања Лука светионик предвођен СНСД-ом из којег долазе све добре идеје.

Благојевић је Ћосића оптужио за „загледаност“ у Бања Луку. Оно што буни јесте збуњеност представника СДС-а који су у својим подјелама отишли толико далеко да им престоница Српске избија очи, али им „светионик“ из (политичког) Сарајева очигледно не смета.

У свим неподјељеним друштвима главни градови и престонице су светионици. Осим тога, у овом времену свеопштег напада на Републику Српску, и српски народ уопште, сасвим је природно да будемо загледани једни у друге и да се међусобно помажемо, умјесто да стварамо подјеле и да се дијелимо на Романијце, Херцеговце, Крајишнике, Шумадинце, Мачване и сл.

Слога је наш вијековни рецепт и курс за успјех, а „племенске“ подјеле сигуран пут за хаварију и бродолом.

Куда плови СДС брод? Тешко је претпоставити. Какве заставе тај брод крије у својим кабинама? Такође је тешко претпоставити. Обично пирати плове у мраку и обично пиратима сметају светионици.Или је једноставно СДС толико загледан сам у себе да неповратно срља у судбину митолошког Нарциса загледаног у свој одраз у води.

Јасно је свима да је предизборна кампања почела прије времена (или никад није ни престала у пиратским водама)… Али загледаност у политичко Сарајево и загледаност у своје личне политичке фрустрације не смије бити јаче од загледаности у било коју српску престоницу – ма гдје она била у датом историјском моменту.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here