Ковачевић: У СДС-у и ПДП-у збуњени у одсуству њиховог ментора Кристијана Шмита

0
142

Кључни разлог потпуне збуњености и изгубљености Шаровића и Бореновића лежи у чињеници да је њихов главни ментор Кристијан Шмит тренутно на годишњем одмору, па морају да сачекају да се врати да им пренесе информације на који начин треба да се понашају, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ковачевић је нагласио да збуњени Шаровић и Бореновић опет, наводно, брину о санкцијама Русији за које, сасвим сигурно СНСД никада неће гласати, док су они заједно са својим посланицима побјегли из Народне скупштине Републике Српске када се доносила одлука да Српска никада неће подржати санкције Руској Федерацији.

“Очигледно је да збуњени Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић опет збуњују и сами себе, али и комплетну јавност Републике Српске, па поново један дан тврде како ми изолујемо Републику Српску зато што не дозвољавамо да се уведу санкције Русији, а други дан нас проглашавају издајницима зато што су наводно уведене санкције Руској Федерацији”, додао је Ковачевић у изјави за Срну.

Он је навео да је јасно да одређени људи, представници бошњачке политике у међународним организацијама у којима се налазе самостално или искључиво по налогу два бошњачка члана Предсједништва БиХ, гласају за прикључење БиХ санкцијама Руској Федерацији, али је јасно да ниједна од тих мјера не може да ступи на снагу све док су у заједничким институцијама Милорад Додик и представници СНСД-а који то никада неће допустити.

Ковачевић је поновио да у БиХ, у њеним кључним органима, није донесена ниједна одлука о санкцијама Русији нити ће таква одлука бити донесена, а најбољи доказ да је то тако јесте да Русија није сврстала БиХ у земље непријатеље Руске Федерације.

“Важно је напоменути да је недавно и предсједник Србије Александар Вучић рекао да иако су се поједини амбасадори БиХ придружили одређеним изјавама Савјета Европе и других институција или организација, то нема апсолутно никакве везе са Милорадом Додиком и Републиком Српском који су изричито против тога.

Подсјетићу и да смо против одређених лица, која су се тако понашали наводно у име БиХ, већ поднијели кривичне пријаве и да чекамо како ће то све да прође у правосудним институцијама. То је нешто што виде сви осим збуњених представника СДС-а и ПДП-а који у одсуству Кристијана Шмита не знају како да се понашају и какву политику да воде”, рекао је Ковачевић.

Он је нагласио да СНСД увијек зна какву политику води, јер је њихова политика вођена увијек једним циљем, а то је интерес народа и грађана Републике Српске и тако ће остати у наредном периоду.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here