Ковачевић: Станивуковићева идеја – показатељ да је недорастао политичар

0
576

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да је идеја посланика Драшка Станивуковића о изградњи парка мира у Бањалуци са статуе три војника – тзв. Армије БиХ, ХВО-а и Војске Републике Српске само још један показатељ о каквом је недораслом политичару ријеч, јер би то било исто као када би на Козари био изграђен споменик њемачким нацистичким војницима.

Ковачевић је упитао какав је то помрачени ум који мир повезује са непријатељским војницима који су убијали српски народ.

– То је таква глупост. То је исто као када бисмо на Козари изградили споменик њемачким нацистичким војницима који су тамо убијали наш народ или када бисмо, не дај Боже, подигли споменик усташким фашистичким кољачима у Јасеновцу, за који једино Станивуковић тврди да у њему усташе нису извршиле геноцид над српским народом – нагласио је Ковачевић.

Према његовим ријечима, као неко ко претендује и има амбицију да постане кандидат за градоначелника Бањалуке, Станивуковић би барем могао знати да је у Бањалуци постојала озбиљна инцијатива да Бањалука добије парк мира.

– Наравно, то би био прави парк мира у којем би сви значајни гости Бањалуке, али и наша дјеца и омладинци садили дрвеће и цвијеће, а сигурно не неко скарадно мјесто гдје би се градили споменици непријатељским војницима који су нас убијали – навео је Ковачевић.

 

Он је истакао да је све ово још само један показатељ о каквом недораслом политичару и човјеку је ријеч.

 

– То је човјек са којим никада не знате на чему сте и никада не престаје да нас изненађује са својим глупостима. Једина срећа је што он није у позицији да било коју од ових својих глупости и идеја спроведе у дјело, а сигуран сам да ће тако остати и у будућности – рекао је Ковачевић.

 

Кандидат ПДП-а за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић изнио је идеју да у Бањалуци направи парк мира у коме би биле постављене статуе три војника. „Као градоначелник Бањалуке волио бих да направим парк мира у коме би била статуа три различита војника који стоје на једној подлози, да кажемо људи то је иза нас“, рекао је Станивуковић током гостовања у једној ТВ емисији.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here