Ковачевић: СНСД близак са „Србском части“ колико и Мектић са здравим разумом – нимало

0
581

Савез независних социјалдемократа /СНСД/ и Република Српска су блиски са организацијом „Србска част“ исто онолико колико је Драган Мектић близак са здравим разумом, дакле нимало, поручио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

– Апсолутна је неистина тврдња Драгана Мектића да су припадници те организације икада учествовали у програму или дефилеу поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике – истакао је Ковачевић.

Он је појаснио да је истина да су једне године чланови ове организације тражили да учествују у дефилеу, али нису прошли провјере МУП-а Српске и није им дозвољено учешће у дефилеу поводом Дана Републике.

– Једино је тачно да је Драган Мектић, заједно са дијеловима сарајевског и страног обавјештајног подземља оснивање подружнице те организације из Србије у Републици Српској, искористио за фабриковање потпуно лажне приче према којој Република Српска оснива паравојне формације чиме је нанио немјерљиву штету међународном угледу Републике Српске – нагласио је Ковачевић.

Портпарол СНСД-а је констатовао да је наношење штете Републици Српској и српском народу једини учинак Драгана Мектића.

– Република Српска у потпуности подржава демократски изабрану власт у Србији и поносна је на чињеницу да је ово период најбоље сарадње Српске и Србије још од оснивања Републике Српске, између осталог, захваљујући и одличним односима предсједника /Александра/ Вучића и предсједника /Милорада/ Додика – рекао је Ковачевић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here