Ковачевић: Сарадња са НАТО прихватљива, али без чланства

„СНСД нема ништа против да постоји сарадња БиХ са НАТО и да се договара на годишњем нивоу, али да у било којој врсти споразума о томе мора јасно бити назначено да то не подразумијева МАП, нити пут за чланство у НАТО“, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

– То је СНСД-ов приједлог и начин на који је сарадња са НАТО прихватљива. Подразумијева да сарадња са НАТО буде на оном нивоу на којем тренутно са НАТО сарађује Србија и то је нешто са чим немамо проблем – рекао је Ковачевић.

Ковачевић каже да, у том смислу, СНСД остаје привржен Резолуцији о војној неутралности коју је донијела Народна скупштина Републике Српске.

– БиХ већ сарађује са НАТО на нивоу ИПАП-а, с тим што тај споразум истиче у децембру ове године. Наш став је познат, ми немамо ништа против сарадње са НАТО, али сматрамо да та сарадња не треба да иде у правцу да ми постанемо члан НАТО – рекао је Ковачевић за Н1 телевизију.

Према његовим ријечима, о тим питањима се досад већ говорило, али не и о конкретним рјешењима“.

– Постојећа сарадња са НАТО-ом може да буде продужена и договарана на годишњем нивоу, али то не може бити чланство у НАТО-у – поновио је Ковачевић.

Он је нагласио да ће о овом питању вјероватно бити говора на наредном састанку лидера странака које би требале чинити власт на нивоу БиХ.

– Не могу конкретно да говорим, вјероватно би у току сљедеће седмице требао да буде нови састанак Бакира Изетбеговића, Драгана Човића и Милорада Додика. Претпостављам да ће се на том састанку вјероватно разговарати о овој теми – рекао је Ковачевић.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име